Van onrust en twijfel naar vrijheid, avontuur en geluk

Gratis stappenplan Grip op je Dertigersdip

Loop jij al een tijdje rond het met het gevoel van is dit het nou? Vraag je je af wie je eigenlijk bent en wat je nou écht wilt? Je voelt geen richting en hebt ook geen idee waar te beginnen. Voor je gevoel zit je vast. Heb je geen keuze en geen tijd.

Ik help ambitieuze dertigers die hebben gedaan zoals het hoort, maar het nu anders willen.

Van onrust en twijfel naar vrijheid, avontuur en geluk

Gratis stappenplan Grip op je Dertigersdip

Loop jij al een tijdje rond het met het gevoel van is dit het nou? Vraag je je af wie je eigenlijk bent en wat je nou écht wilt? Je voelt geen richting en hebt ook geen idee waar te beginnen. Voor je gevoel zit je vast. Heb je geen keuze en geen tijd.

Ik help ambitieuze dertigers die hebben gedaan zoals het hoort, maar het nu anders willen.

Hey dertiger, loop je al een tijdje met het gevoel van is dit het nou?

Herken jij jezelf het in het volgende?

 • Je hebt een verantwoordelijke baan. Je voelt toch dat er meer in jou zit dan er nu uitkomt. Het is niet helemaal geworden zoals je het had verwacht. 
 • Je beseft al een tijdje dat je niet op het juiste spoor zit. Je vindt het ook maar lastig te accepteren dat het doen “zoals het hoort” je niet die voldoening geeft.
 • Ondertussen droom je van wat je allemaal zou kunnen doen.
 • Maar je voelt je vast zitten en blijft hierdoor maar op je plek. Want als dit het al niet is, wat dan wel? En risico’s nemen…ho maar.
 • Je ziet mensen om je heen of op social media die wel actie ondernemen en een jaloersmakend leven lijken te leiden.
 • Dat je je zo voelt heeft invloed op je relatie/liefdesleven.
 • Je gaat nog harder werken om dat knagende en lege gevoel op te lossen
 • In je vrije tijd moet het dan gebeuren. Het moet leuk, sociaal en de energie hiervoor haal je uit alcohol of drugs
 • Je voelt je niet echt meer jezelf bij je vrienden. Zij maken keuzes die niet bij jou passen en praten over onderwerpen waar je niet zoveel mee hebt.
 • Je bent zelfbewust en wereldbewust. Je wil van betekenis zijn. En je stelt jezelf vragen als waarom je hier eigenlijk bent. Wat het doel is van je leven.
 • Je vind het spannend en lastig om andere keuzes te maken. Je voelt geen richting.
 • Dit alles heeft invloed op je energiepeil. Je begint wat fysieke kwaaltjes te krijgen, raakt snel overprikkeld. Maar een burn-out? Nee joh, die krijg jij niet.

Je weet wel dat als je dit niet serieus neemt bovenstaande alleen maar erger wordt. Dat het tijd is om nu echt aan de slag te gaan. 

 

“Volg altijd je eigen pad. Het pad van een ander zal je nooit echt voldoening geven.”

 

– David Viscott

Er is meer dan dit, echt waar

Word je eerst bewust van de belangrijkste valkuilen die ervoor zorgen dat er nooit echt iets verandert. Hierdoor kan jij de vinger leggen op waarom het maar steeds niet lijkt te lukken. Ga er met behulp van drie concrete stappen echt mee aan de slag.

Ontdek de eerste stappen op jouw weg naar vrijheid, avontuur en geluk.

Ook jij kan het

Iedereen is uniek, maar we stappen vaak wel in dezelfde valkuilen.

Tijd komt niet meer terug. Zet deze drie stappen:

Stap 1: Erkennen waar je nu staat.

Stap 2: Verminder de ruis en vergroot je focus

Stap 3: Kies waar je wil beginnen

In het stappenplan neem ik ze, samen met drie valkuilen, met je door. Ook geef ik concrete tips om er direct wat mee te doen. 

Waar jij nu staat, daar stond ik ook een aantal jaar geleden

Ik dacht mijn eigen keuzes te maken, maar wat het enige dat ik deed was aanpassen. Aan hoe het hoorde. Conformeerde me aan het pad dat voor me was uitgestippeld.

Ik had een veilige baan, een veilige relatie. Maar het was alleen maar schijnambitie en schijnzekerheid. Ik voelde me leeg en het knaagde elke dag, omdat ik niet voor mezelf koos. En ook niet meer wist wie ik zelf nou eigenlijk was.

Het moest anders en daarvoor moest ik een aantal keuzes maken. Krachtige keuzes waarvoor ik uit mijn veilige comfortzone moest.

Eng vond ik het. Ik moest risico’s nemen, kon niet direct zien waar de weg naartoe zou leiden. Wat de consequenties zouden zijn van mijn keuzes.

Natuurlijk ging dat stap voor stap. Ik durfde steeds meer voor mezelf te gaan staan. Voor wie ik ben. En nu sta ik vrijer in het leven dan ik ooit heb gestaan.

Dat gun ik jou ook.

Investeer in jezelf. Je bent het waard.

Liefs Elna

“Wat fijn om iets te lezen wat voor mij heel herkenbaar is! Door aan de slag te gaan met de tips zijn een aantal kwartjes gevallen en radartjes aangezet die ervoor gezorgd heb dat ik nu wel de stap heb genomen om actie te ondernemen. Niet meer de oorzaak ergens anders leggen, maar met mijzelf aan de slag gaan. Op naar meer rust en orde in mijn chaos”

Mariska

35 jaar

“Superhandig dit stappenplan! Ik herkende de valkuilen bij mezelf. Zo kon ik direct zien wat ik eraan kon doen en heb dit ook direct gedaan. En dat voelt goed!”

Serena

33 jaar

Ik vond Elna een hele prettige coach, die mij op mijn gemak stelde en rustig was in haar communicatie. Het coaching traject is erg praktijkgericht en dat spreekt mij aan. Ik heb veel handvaten gekregen en denk nog vaak terug aan de mooie metaforen die Elna gebruikt. Ook het inzicht in mijn kernwaarden is voor mij zeer waardevol gebleken. Ik kan iedereen Elna als coach aanbevelen, als je op een actieve en praktische manier met jezelf aan de slag wilt gaan.”

Anne

29 jaar

“Na een drukke periode was ik helemaal klaar met mijn grote passie. Ik sliep slecht en merkte dat het tijd werd om weer op het juiste spoor te komen. Het traject heeft er voor gezorgd dat ik in zie wat ik wil en niet wat ik moet. Maar ook heb ik geleerd mijn waardes echt te gaan leven. Ik maak mijn keuzes nu bewuster en zodra ik het spoor bijster ben zorg ik er voor dat ik snel weer op de rit ben met handige tips en vragen die ik mijzelf kan stellen.
Elna zet een veilige sfeer neer en voelt feilloos aan waar ik behoefte aan had. Ik voelde ruimte. W
e bleven ook stilstaan bij wat ik ervaarde en voelde. Ik beveel dit traject zeker aan die hetzelfde meemaken als ik en weer in een richting willen komen waarbij ze de passie weer terugvinden in hun werk of studie.”

Anouk

32 jaar

Reminder: meer vrijheid, avontuur en geluk met dit gratis stappenplan

Ik wil je niet bang maken. Maar het is echt zo dat als je geen aandacht geeft aan het is dit het nou gevoel dat je eindstation er nog minder rooskleurig uit ziet. 

 

Ik zelf ging ook gewoon door. Want dingen moesten gebeuren, ik voelde me verantwoordelijk en wilde het ook goed doen

 

Als mensen aan me vroegen hoe het met me ging zei ik altijd dat het prima ging. 

 

Maar van binnen voelde ik dat het niet zo was. Maar daaraan toegeven, ho maar. Wat zou mijn omgeving er wel niet van denken.

 

Ik gun jou ook dat jij gaat zien dat het ook anders kan. Je moet alleen net even weten hoe je kan beginnen en in welke valkuilen je niet wil stappen. 

Daarom heb ik het stappenplan geschreven. Zet nu jouw eerste stap door het stappenplan te downloaden.

Het is gewoon zonde dat jij nu niet echt jezelf kan zijn. Want daarmee ontneem jij jezelf, je omgeving en de wereld iets moois.

Download het gratis stappenplan!

Leuk als je me gaat volgen!

Vind je het leuk mij te volgen en te lezen over mijn camper- en ondernemersavonturen, tips te krijgen over hoe jij je leven kan veranderen en meer jezelf kan zijn?

Volg me dan op instagram!