Over mij

Ben jij klaar met het gevoel van onrust en ontevredenheid?

Verlang je naar écht jezelf kunnen zijn? Meer vrijheid, avontuur, geluk en betekenis in het leven? Maar heb je het gevoel dat je vastzit en niet het leven leidt dat je écht wilt?

Kom je er zelf niet uit?

Hi, ik ben Elna. Gecertificeerd en opgeleid ACT coach en systemisch werker/ familieopstellingen.

Ik heb geen vaste woonplaats en ik leef met mijn vriendin in een camper.
Ik ben een groot fan van de bergen, de zee en het bos. Ook ben ik: Kattenliefhebster. Vragensteller. Levensavonturier. Luisteraar. Perspectiefopener. Wereldverbeteraar.

En ik help ambitieuze 30-ers en 40-ers om meer zichzelf te worden, te ontdekken wat ze écht willen en te kiezen voor hun eigen pad.

Waar ik in geloof

Het is mijn missie om zoveel mogelijk dertigers en veertigers te begeleiden naar zichzelf en hun potentieel te gaan leven. 

Want ik geloof dat alle wijsheid die jij nodig hebt al in je zit. Alleen lukt het even niet meer om daar te komen. Om te voelen en vanuit jouw kern je leven vorm te geven. 

Als je onrust en ontevredenheid ervaart, dan leef je niet vanuit jezelf en niet voluit. En dat is zonde. Er gaat dan enorm veel potentieel verloren.

Ik geloof ook dat we dit harder dan ooit nodig hebben. Dat we de moed vinden om vanuit het hart te gaan leven. Impact gaan maken door onszelf te zijn. 

Ik ben er voor dertigers en veertigers die voelen dat er ‘iets’ moet veranderen maar nog niet precies weten wat ze willen. Voor diegene die zeggen: ‘het is genoeg geweest. Ik wil mezelf zijn.’

Ik weet waar je doorheen gaat. Het besluit dat het tijd is voor échte verandering. De keuze maken om jezelf te worden. Een paar jaar geleden stond ik op het precies hetzelfde kruispunt als waar jij nu staat. 

Eindelijk mezelf zijn

Wat in verbinding met jezelf zijn, kan doen. Ik ging van totaal afgestompt en vlak naar het gevoel dat ik eindelijk weer lééfde.

Van mezelf klein houden en meegaan met de stroom naar vrijer in het leven staan en zelf mijn richting bepalen.

Een paar jaar geleden was dat wel anders. Ik fietste terug van werk naar huis. Op het moment dat ik mijn straat in fietste, barstte ik in tranen uit.

Ik was al langer aan het ploeteren. Terwijl ik alles had waarvan ik dacht dat het zo hoorde. Een vast contract, een koophuis en een relatie. Ik zou gelukkig moeten zijn maar ik voelde me gefrusteerd, onrustig en ontevreden. Ik begreep mezelf niet meer.

‘s Ochtends sleepte ik mezelf uit bed. Ik was zo moe. Zat veel in m’n hoofd. Piekerde me suf. Wie ben ik eigenlijk en wat wil ik nou écht? 

En de laatste maanden vroeg ik me steeds vaker af waarom ik zo hard werkte. Als projectmanager zag ik de waarde van mijn werk niet meer. Maar ik wist niet wat ik dan wel wilde. Ik liep vast. 

Ik had geen idee dat ik me zo had aangepast dat ik daardoor mezelf helemaal kwijt was. Dat ik alleen maar afgestemd was op de buitenwereld. Tot dat moment. Toen ik huilend mijn straat inreed wist ik: nu is het genoeg.

Ik ging aan de slag met mezelf en ontdekte dat ik helemaal niet in contact stond met mijn gevoel. Met mijn innerlijke wereld. Dat leerde ik tijdens Acceptance & Commitment Therapy (ACT).

Ik verdiepte me in ACT, dompelde me onder in de kwetsbaarheid en moed van Brené Brown en maakte onder andere de kracht van het nu van Eckhart Tolle eigen.

Dat ging met vallen en opstaan. Met twijfelen, angstig zijn en het toch doen. En ik ben zo blij dat ik die reis heb gemaakt.

Ik ben namelijk ooit begonnen als helpdeskmedewerker, ging naar teamleider, medewerker kenniscentrum, naar projectmanager om eindelijk mezelf te worden…

Een coach die dertigers en veertigers helpt ontdekken wie ze zijn, wat ze willen en hiervoor durven staan. Zodat ze kunnen bijdragen aan een betere wereld waarin mensen impact maken door zichzelf te zijn.

Zodat je de moed hebt om sterk voor jezelf te staan. Weer opstaan als je valt. Vol vertrouwen uitdagingen aangaat die er echt toe doen.

Want als je de uitdaging aangaat om steeds dichter bij jezelf te komen, kan je veel meer impact maken. Gewoon met wie jij bent.

Ik gun het jou zo om jezelf te worden. Jouw unieke zelf is het beste cadeau dat je kan geven aan de wereld.

Liefs,

Elna

De kracht van kiezen

Ik weet inmiddels dat het allemaal begint met kiezen.

Die knagende twijfel recht in de spiegel aankijken en ermee aan de slag gaan.

Lastig, ik weet het. Daarom heb ik er een masterclass over gemaakt.

We zijn ons vaak niet bewust van hoe we kiezen. Of wat we vermijden terwijl we wel veel willen. Als je niet bewust bent van jouw patroon als het gaat om kiezen, kan je ook niets veranderen en blijf je in die vicieuze cirkel vastzitten.

Om te veranderen wil je eerst weten wát je kan veranderen. In deze masterclass geef ik je een hele krachtige praktische oefening mee die ervoor heeft gezorgd dat ik mijn leven veranderde. 

Klaar voor een ontdekkingsreis?

Ontdek de beproefde 5V-Methode met het AdventureR.I.S.E. traject. 

Voor ambitieuze dertigers waarmee jij weer jezelf wordt, leert kiezen voor jouw pad, afrekent met het “is dit het nou” gevoel en de moed vindt om stappen te zetten.