Over mij

Eindelijk mezelf zijn

Wat in verbinding met jezelf zijn, kan doen. Ik ging van totaal afgestompt naar het gevoel dat ik eindelijk weer lééfde.

Van mezelf klein houden en meegaan met de stroom naar vrijer in het leven staan en zelf mijn richting bepalen.

Een paar jaar geleden was dat wel anders. Ik fietste terug van werk naar huis. Op het moment dat ik mijn straat in fietste, barstte ik in tranen uit.

Ik was al langer aan het ploeteren. Terwijl ik alles had waarvan ik dacht dat het zo hoorde. Een vast contract, een koophuis en een relatie. Ik zou gelukkig moeten zijn maar ik voelde me vreselijk. ‘s Ochtends sleepte ik mezelf uit bed. Ik was zo moe. Zat veel in m’n hoofd. Piekerde me suf.

En de laatste maanden vroeg ik me steeds vaker af waarom ik zo hard werkte. Als projectmanager zag ik de waarde van mijn werk niet meer. Maar ik wist niet wat ik dan wel wilde.

Ik had geen idee dat ik me zo had aangepast dat ik daardoor mezelf helemaal kwijt was. Dat ik alleen maar afgestemd was op de buitenwereld. Tot dat moment. Toen ik huilend mijn straat inreed wist ik: nu is het genoeg.

Ik ging aan de slag met mezelf en ontdekte dat ik helemaal niet in contact stond met mijn gevoel. Met mijn innerlijke wereld. Dat leerde ik tijdens Acceptance & Commitment Therapy (ACT).

Ik verdiepte me in ACT, dompelde me onder in de kwetsbaarheid en moed van Brené Brown en maakte onder andere de kracht van het nu van Eckhart Tolle eigen.

Dat ging met vallen en opstaan. Met twijfelen, angstig zijn en het toch doen. En ik ben zo blij dat ik die reis heb gemaakt.

Ik ben namelijk ooit begonnen als helpdeskmedewerker, ging naar teamleider, medewerker kenniscentrum, naar projectmanager om eindelijk mezelf te worden…

Een coach die dertigers helpt ontdekken wie ze zijn, wat ze willen en hiervoor durven staan. Zodat ze kunnen bijdragen aan een betere wereld waarin mensen impact maken door zichzelf te zijn.

Zodat je de moed hebt om sterk voor jezelf te staan. Weer opstaan als je valt. Vol vertrouwen uitdagingen aangaat die er echt toe doen.

De kracht van kiezen

Ik weet inmiddels dat het allemaal begint met kiezen. Met die knagende twijfel recht in de spiegel aankijken en ermee aan de slag gaan. Lastig, ik weet het. Daarom heb ik er een masterclass over gemaakt.

We zijn ons vaak niet bewust van hoe we kiezen. Of wat we juist vermijden terwijl we wel veel willen. Als je niet bewust bent van jouw patroon als het gaat om kiezen, kan je ook niets veranderen en blijf je in die vicieuze cirkel vastzitten. Omdat je om te veranderen eerst moet weten wát je moet veranderen.

Workshop van Fear naar Dare

Jij en ik weten diep van binnen dat die vicieuze cirkel niets oplevert. Al was het altijd wel bekend terrein. Je wist hoe de dingen gingen. Waande je veilig. Ook al kwam je steeds verder van jezelf te staan. Maar die veiligheid opgeven is een ding. Ik vond dat spannend.

Ik wilde wel graag mijn leven veranderen maar ik wist niet goed hoe. Want wat zou er daarna komen. Kon ik dat wel?

Ik ontdekte wat hielp. Ik ontwikkelde niet alleen mijn kernwaarden maar ging daar ook naar leven en creëerde zo een moedige levenshouding waardoor ik de uitdagingen die ik tegenkwam aanging. Dat kan ik jou ook leren in mijn workshop van Fear naar Dare.

Ga naar workshop

Want als je de uitdaging aangaat om steeds dichter bij jezelf te komen, kan je veel meer impact maken.
Gewoon met wie jij bent.

Ik gun het jou zo om jezelf te worden. Jouw unieke zelf is het beste cadeau dat je kan geven aan de wereld.

Liefs,

Elna