Selecteer een pagina
Now-to-vision

Mijn methode

Van twijfel naar impact maken

Eerst even een stukje context.

In de huidige maatschappij lijkt alles maakbaar te zijn. Je kunt in 10 stappen naar geluk, of in een aantal stappen naar een succesvol en gelukkig leven. Als het je niet lukt, dan is het je eigen verantwoordelijkheid. Anderen lukt het toch ook? Waar vaak geen aandacht aan wordt besteed is dat het een persoonlijk proces is en dat je tijdens dat proces voor uitdagingen komt te staan.

We hebben namelijk niet geleerd hoe we bij onszelf blijven en keuzes maken die bij ons passen. Dat komt doordat we onszelf vergelijken anderen, vaak mensen die veel succesvoller zijn dan wij. We passen ons aan en als het je niet lukt om ook zo succesvol en gelukkig te worden, dan ligt het toch echt aan jezelf en hierdoor wordt je mogelijk nog meer onzeker en ontevreden.

Vooral op het vlak van werk is het anders dan vroeger. Je kiest niet meer voor een beroep waar je tot je pensioen aan werkt. Er is veel verschillend werk, het werk verandert en het verandert snel in vergelijking tot 50 jaar geleden. Hoe meer we te kiezen hebben, hoe meer we ook willen. Op het maken van keuzes wordt hierdoor veel druk gelegd. Hoe zorg je er dan voor dat je dicht bij jezelf kunt blijven en de impact kunt maken die bij jou past?  

Mijn methode

Herken jij jezelf in het volgende?

 

  • Je voelt diep van binnen dat er meer in je zit
  • Je wilt het werk wat je nu doet niet de rest van je leven doen
  • Je vindt het lastig om te bepalen wat je wel wil en waar je van betekenis kunt zijn
  • Of misschien weet je wat je wel wil, maar je durft hier geen stappen in te zetten
  • Je voelt je hierdoor rusteloos, onzeker en gestresst
  • Je raakt jezelf hierdoor steeds meer kwijt
  • Je voelt dat je meer impact wil maken
  • Je wilt meer betekenis in je werk
  • Je wilt meer plezier en energie uit je werk halen
  • Je wilt je weer meer jezelf voelen

Hoe werkt het?

In het proces wat ik heb doorgemaakt heb ik een opleiding tot ACT coach gevolgd en een eigen methode ontwikkeld op basis van ACT (Acceptance and Commitment Therapy), Design Thinking en mijn eigen ervaring. De Now-to-Vision methode brengt je van een besluiteloos gevoel en het niet meer weten wat je wil naar een gevoel van richting en regie. Duidelijkheid. Hierdoor ga je weer keuzes maken en stappen zetten die bij jou passen.

 Ik begeleid je persoonlijk in je proces en kijk samen met jou welke onderdelen extra aandacht nodig hebben.

De Now-to-Vision methode

Now:

Now staat voor NU. Het is NU tijd om te beginnen. En vanuit het huidige moment haal je je informatie. Want in huidige moment leef je, voel je en ervaar je. We focussen op waar je naartoe wil in plaats van waar je van af wil. De vraag “waarom dingen niet lukken” helpt niet. Je zult dan altijd maar blijven zoeken naar een antwoord. En stel je hebt je antwoord, wat ga je ermee doen? 

Je gaat dus leren veel meer in het NU te komen en daarvan te leren.

To:

staat voor de beweging die je in gang gaat zetten. Inzicht krijgen in wat je kunt, waar je natuurlijke talenten liggen. En die beweging gaat vaak gepaard met gedachten, gevoelens en emoties die je in de weg kunnen zitten. Maar we zijn nou éénmaal geen robots, dus om die beweging op een goede manier in gang te zetten en te behouden leer je vaardigheden die je gaan helpen om psychologische flexibiliteit te ontwikkelen. Vaardigheden waar je de rest van je leven, ook op andere gebieden wat aan hebt.

Vision:

is concreet hoe jij impact wil maken. Niet die van je werkgever, echt jouw eigen visie. En het is superwaardevol om die te hebben. Je leert deze te ontwikkelen, ook door te ontdekken en te ervaren. 

Dus in de methode zit het willen, kunnen, durven en doen. De transformatie die je doorgaat waardoor je een impactmaker gaat worden die dicht bij zichzelf staat. 

 

Door middel van een kennismakingssessie kan ik met je onderzoeken waar je op vastloopt en kijken of ik je daarbij kan helpen.

Mijn methode Now-to-Vision biedt maatwerk. We gaan op zoek naar wat bij jou past en wat bij jou de meeste aandacht nodig heeft. Meestal is een traject van acht sessies voldoende.

Mijn coachingsstijl: creatief, speels, lichaams- en ervaringsgericht, confronterend met compassie, daadkrachtig en samen zoekend naar wat voor jou betekenisvol is en waar jij impact wil maken.

Ik breng je bij jezelf, bij wat je écht wil. Jouw potentieel te vinden en te ontdekken hoe je dit kunt gaan inzetten. Daarnaast help ik je met het leren van vaardigheden die ervoor zorgen dat je gaat durven. Het verzamelen van moed. Want het durven en het doen, dat is spannend en dat is waar het vaak stagneert.

Mijn impact, die ik maak, is ervoor zorgen dat je doorbraken beleeft. Doorbraken die ervoor zorgen dat er iets bij je gebeurt wat een lange termijn effect heeft. Een inzicht, een pijn die er nu wel mag zijn, in contact komen met een kernwaarde. En dan bedoel ik echt in contact. Het daadwerkelijk voelen ervan. 

En dit doe ik het liefst bij mensen die mooie idealen in zich verscholen hebben zitten. Mensen die écht stappen willen zetten. Die mensen hebben we hard nodig. En het is zonde als die idealen, de ideeën verborgen blijven onder een laag “moeten”, “aanpassen”, “uitstel”, “twijfel”, “angst voor kritiek”, “geen hulp durven vragen”, etc.

Ik ben blij als ik bij jou de ogen kan laten glinsteren en zie dat je in beweging komt en blijft in de richting van je dromen en doelen. In die beweging help ik je met de vaardigheden die ervoor zorgen dat je ook na het traject in je kracht kunt blijven staan.

Wil je nu starten?

Downlad de infosheet met de 5 valkuilen waar je niet in wilt stappen.

Elna Coaching en Training
KvK: 73781746

Algemene Voorwaarden
Privacyverklaring

Hermannus Elconiusstraat 61BS
3553VB Utrecht

Email: info@elnacoachingentraining.nl
Telefoonnummer: 06-39210099