5V-Methode

Ontdek wie je bent en wat je écht wilt, versterk je zelfbewustzijn en zelfvertrouwen, zodat je bewuster keuzes maakt en een rijker en vervullender levenspad ontdekt

Hoe de 5V-methode hen heeft geholpen:

Anoniem om de privacy te waarborgen.

"Dan is alles opgelost."

Ze (32, samenwonend, Leiden) wilde het liefst geadviseerd worden in wat voor werk ze kon gaan doen. Dan is alles opgelost. Maar diep van binnen voelde ze dat dit niet de oplossing zou zijn. Er was meer nodig dan alleen een standaard loopbaantraject. Ze heeft tijdens het traject belangrijke en duurzame inzichten opgedaan over wie ze is en wat ze wil. Zelfs zo diep dat er compleet iets anders uit kwam dan dat ze had gedacht. Een heldere visie en nieuw perspectief op het werk wat ze wil gaan doen. Ze voelde daarnaast steeds vrijer en lichter worden tijdens het traject. Uiteindelijk heeft ze met vertrouwen gekozen voor haar eigen pad.

"Op de Zuid-as. Middenin de corporate wereld."

Een jaar geleden stelde ze (34, Amersfoort, single) allemaal doelen op voor zichzelf. Maar het lukte maar niet om in beweging te komen en keuzes te maken. Ze leerde dat door een sterke onbewuste loyaliteit uit haar familiesysteem ze zichzelf niet op #1 durfde te zetten. Nu heeft ze geleerd dat wel te doen en ok te zijn met dat ze niet precies weet hoe dingen gaan lopen. Ze is gestopt bij haar werkgever en gaat op reis. De reis wil ze gebruiken om het oude achter zich te laten en te bepalen welk werk ze daarna wil gaan doen. 

"Is dit het nou voor de rest van mijn leven?"

Zo doorgaan wilde ze (31, samenwonend, Velp) niet meer. Maar door alle ideeën zag ze door de bomen het bos niet meer. Het sloeg om in twijfel en piekeren. Ze voelde steeds meer stress. Haar werk vond ze wel leuk, maar de laatste tijd worden er dingen gevraagd die niet bij haar passen. Ze heeft geleerd dat ze zelf kan kiezen welke weg te volgen. Meer vanuit gevoel en minder vanuit de algemene verwachting. Inmiddels heeft ze een carriérestap gezet die aansluit bij haar waarden en overtuigingen. 

"Ik ben niet ongelukkig."

Hij (33, samenwonend, Emmen) mocht niet klagen van zichzelf. Zijn leven op papier klopt. Maar toch loopt al best lang rond met dat knagende gevoel. Het lukt maar niet om de vinger op de zere plek te leggen. Door te starten heeft hij zijn uitstelgedrag doorbroken. Heeft hij dankzij de methode in korte tijd al meer geleerd over zichzelf dan in een heel jaar daarvoor. Hierdoor ervaart hij meer vertrouwen in zichzelf en is hij weer enthousiast over de toekomst. 

Je voelt dat er meer in jou zit dan er nu uitkomt.

Maar je weet niet goed waar te beginnen en hoe je je jouw eigen pad kan gaan bewandelen.

Je probeert van alles, maar toch sta je voor je gevoel stil. En dat past niet bij jou.

“Is dit het nou”? vraag je je al lange tijd af. Maar het lukt maar niet om de vinger op de zere plek te leggen.

Ondertussen verlang je sterk ernaar te kiezen voor wat jij écht wilt. Jezelf te zijn en jouw eigen pad te ontdekken.

Maak kennis met de unieke, beproefde 5V-Methode.

Dé methode die ervoor zorgt dat jij als dertiger een rijker en vervullender pad gaat bewandelen waarop je met vertrouwen keuzes maakt

Weten of het iets voor je is? Voel je vrij om kennis te maken. Dan beantwoord ik graag je vragen en kijken we samen of het aansluit bij je.

Waar komt het "is dit het nu" gevoel vandaan?

Het “is dit het nu gevoel” kun je vergelijken met het woord “energie”.

Het is lastig om er een definitie van te geven, maar je weet direct wat het betekent.

Het helpt om het eerst wat beter te begrijpen.

De ervaring leert namelijk dat de helft van het lijden wegvalt als je je gehoord en begrepen voelt én inzicht hebt in hoe je eraan bent gekomen.

Meer mensen komen op een punt in hun leven waarop ze bewuster gaan nadenken over waar ze nu staan.

Wat hun dromen ooit waren en of het leven wat ze nu leiden “dat nu is” wat ze ervan hadden verwacht.

Het gekke hierbij is dat het lijkt alsof er niets aan de hand is. Je omgeving vindt misschien ook dat je je niet moet aanstellen. Want je leven op papier klopt. Je bent toch goed bezig?

Maar het leven wordt niet op papier geleefd. JIJ leeft jouw leven.

Kortgezegd komt het erop neer dat je op een punt bent gekomen dat jouw buitenwereld niet meer matcht met jouw binnenwereld.

Hierdoor ga je wel ok, maar voelt het niet meer ok.

Door snelle veranderingen om ons heen in de wereld, de hoeveelheid keuzes en mogelijkheden is het soms best moeilijk om te bepalen wat jouw pad is.

Dat gaat dan een tijdje goed. In je twintigerjaren ben je gefocust op werk. Heb je meestal meerdere tijdelijke banen gehad en start je jouw carrière. Privé zie je je vrienden veel, je krijgt je eerste relatie. Het voelt alsof je nog tijd genoeg hebt.

Maar op een bepaald moment sta je toch wat vaker stil bij jezelf. Jij verandert, je omgeving verandert. Het werk wat je doet wil je niet meer tot je pensioen doen. Maar wat wil je dan wel? Ook op privévlak vraag je je af wat nou de juiste keuzes voor jou gaan zijn. 

Dit wordt ook wel het dertigersdilemma of dertigersdip genoemd. En die kan lastig voor je zijn omdat je jezelf ineens hele andere levensvragen stelt. Je gaat op zoek naar antwoorden.

Soms kom je er zelf wel uit. Maar heel vaak probeer je vanalles, gaat het wel weer even goed, maar komt toch na verloop van tijd dat knagende gevoel terug.

Het is dan belangrijk om je zelfkennis te vergroten. Jouw authenticiteit en autonomie te ontwikkelen. Eigen antwoorden op levensvragen te ontdekken.

Meer jezelf te worden en jouw eigen pad te ontdekken. 

Als dertiger is het een mooie kans om dit proces bewust mee te maken. Je leven ligt nog voor je.

Hoe eerder je dit doet, hoe beter jij je leven kan gaan leiden op een manier die bij jouw past.

“Elna is een heel prettige coach die goed luistert. Ik wilde dichter bij mezelf komen, meer gaan voelen en gaan doen wat ik wil. Elna heeft me hier echt in geholpen. Door snel de vinger op de zere plek te leggen en inzicht en gerichte oefeningen te geven. Ook haar aanmoediging vond ik erg fijn, dat ze me een weg liet zien waardoor dingen die ik niet voor mogelijk hield wel haalbaar lijken en ik weer ben gaan geloven in mezelf.

Marieke

HR-Adviseur

Bij Elna coaching heb ik het traject mijn Avontuur gevolgd. Bij de start van het traject wist ik niet waar ik moest beginnen bij het zoeken naar passend werk. Werk waar ik plezier en voldoening uit haal. Gedurende het traject heb ik veel geleerd over mezelf, meer vertrouwen gekregen en al wat concrete stappen durven zetten richting ander werk. Dat kan ik nu na het traject nog steeds toepassen. De coaching van Elna is goed bevallen. De 1 op 1 sessies zijn heel fijn om heldere en belangrijke inzichten te krijgen in jezelf. Al met al een leerzaam avontuur en aan te raden als je jezelf beter wil leren kennen zodat je werk kan gaan vinden waar je blij van wordt. 

Marloes, 38 jaar

Eventmanager

Wat samenwerken met mij oplevert:

N

Je hebt weer plezier in je leven, je werk en je relaties. Het leven is een speeltuin, weet je inmiddels. En jij zit al op de schommel.

N

Moeilijke beslissingen? Kan jij! Omdat je veerkrachtiger bent weet je dat je ook de consequenties kan dragen.

N

Zie je die stip op de horizon? Die heb je daar zelf neergezet. Omdat je helder hebt waar je voor staat en waar je naartoe wilt

N

Je kent jezelf en bent ook blij met wie je in de spiegel aankijkt.

N

Jij stelt grenzen.

N

Je eigenwaarde en zelfvertrouwen zijn gegroeid.

N

Jij zit weer in de regisseursstoel als het gaat om jouw leven.

N

Moedig is your middle name omdat je steeds een stukje verder uit je comfortzone durft te gaan.

N

Jij bent one of a kind en durft dat ook te laten zien. Geen copy-paste meer voor jou. Je laat alleen nog maar de echte jij zien. Daardoor ben je een inspiratie voor je omgeving.

N

Leven als jezelf geeft energie. Niks meer ‘s ochtends moe je bed uit stappen maar met een kriebel in je buik aan je dag beginnen. Omdat je er zín in hebt.

Realize deeply that the present moment is all you even have

– Eckhart Tolle

De 5V's: verkennen, versterken, verrijken, verdiepen en verankeren

 1. Reflection Journey:  Verkennen van je dromen en volgende stappen.

In het eerste deel van het programma neem je de tijd voor zelfrelflectie. De reis naar binnen is begonnen en levert je het volgende op:

 • Diepere zelfkennis en versterkt bewustzijn: Door te onderzoeken wat echt belangrijk voor je is, begrijp je beter wie je bent, wat je waarden zijn en wat je drijft in het leven.
 • Meer richting en focus: doordat je meer inzicht krijgt in wat je écht wil en waar je naartoe wilt in jouw leven.
 • Meer rust en tevredenheid: Doordat je tijd neemt om stil te staan bij jezelf ervaar je het leven direct als meer zinvol.

2. Inner Growth Exploration: Versterken van je karakter en intenties.

In het tweede deel leer je belangrijke vaardigheden die je helpen jouw zelfbewustzijn en zelfvertrouwen te versterken. Hierdoor ga jij je richten op wat je echt wilt.

 • Een dieper begrip van je persoonlijkheid en karakter: Effectiever omgaan met uitdagingen en stress.
 • Versterking van emotionele flexibiliteit en mindset: Verbetering van je algehele welzijn en vergroten van je veerkracht en optimistischer in het leven staan.
 • Krachtige keuzes: doordat je meer bewust bent van je waarden maakt je keuzes die bij jou passen.

3. Self-Discovery Adventure: verrijken van je leven en ervaring

 • Uit je comfortzone: Hoe ontdek je nieuwe dingen over jezelf en de wereld om je heen.
 • Plan: stel duidelijke doelen voor jezelf en bepaal de stappen die je gaat zetten voor meer vrijheid en betekenis in je leven
 • Ontdekken en ontwikkelen van jouw potentieel: door jezelf steeds beter te begrijpen en te ontwikkelen, weet jij wat jij persoonlijk nodig hebt om je doelen te bereiken en zo meer voldoening te halen uit je leven

4. Empowerment Expedition and Transformation: Verdiepen en Verankeren in iedere dag van je leven

In dit laatste deel verdiep je en veranker je alles wat je hebt geleerd in je dagelijks leven. Je leert hoe je meer regie neemt over je leven en hoe je veranderingen implementeert die echt een verschil maken.

 • Authenticiteit: je brengt jouw persoonlijke drijfveren en talenten in de praktijk en creëert het leven wat bij jou past
 • Focus:  persoonlijke groei en ontwikkeling verankeren in je leven waardoor je continu in staat bent om te groeien en te leren.
 • Intuïtie: ontwikkel jouw intuïtief vermogen zodat je jouw keuzes maakt vanuit jouw eigen wijsheid

Het AdventureR.I.S.E. programma is een uitdagende en avontuurlijke reis die jou begeleidt naar een vrijer en betekenisvoller levenspad!

 

Drie basisfundamenten van de methode

De systemen waarin we opgroeien brengen niet het beste in ons naar boven.

Ze leren ons niet zelf door het leven te navigeren.

En daardoor gaat er veel potentieel verloren. We zijn onszelf niet en raken daar steeds verder van verwijderd. De wereld laat helaas veel symptomen zien.

We zijn de verbinding met onszelf, elkaar en de natuur voor een groot deel kwijt.

Dat is het grote plaatje, jij hebt nu waarschijnlijk even genoeg aan jezelf. Maar dit is wel de reden dat ik deze methode hebt ontwikkeld en mensen hierbij wil helpen.

Als opgeleid ACT-coach help ik jou je psychologische flexibiliteit vergroten. Ook ben ik opgeleid systemisch werker en help ik je inzicht te krijgen in jouw Familiesysteem en hoe je hierin op jouw plek komt te staan.

Daarnaast heb ik geleerd mijn roeping te vinden, ook al geloofde ik zelf eerst niet dat ik hem had.

Dat is gelukt door mijzelf te laten coachen en door de leer van experts als Eckhart Tolle, Brené Brown, Gabrielle Bernstein en Vera Helleman.

Alle ervaring en de best practices hebben geleid tot de 5V-Methode.

Met de volgende drie basiselementen:

Psychologische flexibiliteit, jouw plek in je Familiesysteem en jouw roeping.

Deze elementen heb je nodig om jouw eigen antwoorden te vinden, je potentieel te activeren en jouw pad te ontdekken en te blijven volgen.

Ze werken samen en versterken elkaar. Je kan ze zien als bouwstenen die zorgen voor een stevig fundament in jezelf.

Ben je je niet bewust van deze elementen of ben je vooral bezig geweest met één van deze, dan voelt het alsof er iets mist.

Het lukt steeds niet.

Het “is dit het nou” gevoel blijft of komt na verloop van tijd weer terug.

Hieronder staan de elementen kort toegelicht:

1. Psychologische flexibiliteit

Acceptance and Commitment Training (ACT) is een wetenschappelijk bewezen methodiek. Het doel is om je psychologische flexibiliteit te vergroten.

Het principe van psychologische flexibiliteit is eenvoudig.

We worstelen omdat ons probleemoplossende brein ons aanspoort alles te vermijden wat ons pijn en angst bezorgt.

Maar we hebben pijn precies daar waar we geraakt worden. Als we vluchten omdat we ons kwetsbaar voelen, vluchten we ook voor datgene waar we om geven…

ACT is vooral een ervaringsgerichte methode waarin je vaardigheden leert. Een training in levenskunst.

Minder praten, meer doen.

Zodat je leert om voor jezelf een betekenisvol en zinvol leven op te bouwen, ongeacht de omstandigheden.

In de 5V-methode leer je alle vaardigheden die samen jouw psychologische flexibiliteit vergroten. Van te voren doe je een FIT60 test om te bepalen heo het nu staat met jouw veerkracht.

Hoe groter jouw psychologische flexibiliteit hoe vrijer jij in het leven staat. Daarom is dit zo een essentieel onderdeel van de methode.

Wil je meer weten over de vaardigheden? Lees dan deze blog waarin ik ACT nog dieper toelicht.

2. Jouw plek in je familiesysteem

Je bent 50% je vader en 50% je moeder. Beide ouders innerlijk ‘aannemen’ is essentieel voor de inbedding in jezelf. Als je je ouders afwijst, dan wij je jezelf dus ook af, omdat je 50% van je vader en 50% van je moeder bent. Dit is een onzichtbare wetmatigheid. Jij blijft altijd kind van jouw ouders. Je moet op jouw plek in de onzichtbare fontein gaan staan.

Door het aannemen van je ouders komen er bepaalde vermogens in je vrij die zich kunnen ontwikkelen. Dit kun je merken aan dat dat je echt voelt, innerlijk “weet hoe” en dat dingen meer natuurlijk gaan. Eerder was het meer aangeleerd gedrag, deed je het vanuit je hoofd en cognitie.

Heb je je moeder in de aangenomen dan krijg je het vermogen om je te ten diepste met jezelf en anderen mensen te verbinden. In de liefde en ook in andere relaties.

Heb je je vader in de aangenomen, dan krijg je het vermogen je beter te begrenzen. Ook openbaart zich een natuurlijk daadkracht en een eigen ambitieniveau.

Je laat de systemische principes voor je werken. Dit zorgt voor meer grip op je leven. En je bent in staat om vrijer je eigen weg te gaan vanuit verbinding met wat er is.

3. Jouw Roeping

Een pad volgen zonder bewust te zijn van dat je een roeping hebt blijft oppervlakkig.

Het is niet de moeite waard. Je leeft meer van doel naar doel dan dat je ook een diepere betekenis aan je leven kan geven.

Er is hier een missie voor jou op aarde.

Misschien geloof je erin, misschien niet. Maar door hierin te geloven geeft het al meer vrijheid en richting.

Het kan ook een beetje overweldigend zijn. Want hoe weet je het dan?

In de 5V-methode ga je aan de slag met het punt waarop vier gebieden samenkomen:

passies, talenten, behoeften en geweten.

Passie: je bent in staat iets te doen wat je helemaal super vindt

Talent: je bent er ook nog eens goed in en vindt het leuk om ermee bezig te zijn

Behoefte: je voorziet ermee in een behoefte van anderen die jou zoveel betalen daarvoor zodat jij ook weer in je eigen behoeften kan voorzien.

Geweten: en het is in lijn met je persoonlijke geweten.

Door de “sweet spot” te ontdekken en die in de praktijk te brengen ga je veel meer voldoening voelen.

Waarom deze elementen?

Besteed je geen aandacht aan deze elementen dan blijf je altijd bezig met het erkenning en waardering zoeken buiten jezelf. Hierdoor lukt het niet om écht te kiezen voor wat je wil.

Ook blijf je aan de oppervlakte. Je begrijpt op zich wel een beetje hoe je in elkaar zit, maar het blijft bij denken. Echt voelen lukt niet. Je échte kernwaarden leef je niet.

Doorzie je jouw zelfbescherming niet goed, dan zal deze je weghouden bij je potentie. Het komt er gewoon niet uit. Hoe graag je het ook wil en probeert.

De doelen die je voor jezelf stelt komen meer uit je hoofd en niet uit je hart. Maar hoe je het anders kan doen weet je niet. Zo blijf je van doel naar doel hoppen om je maar ergens mee bezig te kunnen houden.

Sta je niet goed op je plek in jouw familiesysteem dan lukt het niet om hardnekkige patronen te doorbreken. En vaak voel je ook niet goed waar je grens ligt. Mis je de kracht om te gaan doen wat je écht wil.

Je vindt het lastig te geloven dat ook jij een roeping hebt.

Daarom begin je vaak in de buitenwereld naar het zoeken van oplossingen. Je wil een nieuwe baan. Je wil ondernemen. Je wil meer geld, meer vrijheid. Maar waarom? Gaat dat die leegte in jezelf oplossen?

Je wil alles eerst zelf proberen. En dat brengt je ver. Het zal je echter nooit die diepere bewustwording brengen.  

Je wil te snel, ziet niet direct resultaat. En vindt het lastig om daarmee om te gaan.

Allemaal symptomen van dat de basiselementen aandacht nodig hebben.

“Elna is een heel prettige coach die goed luistert. Ik wilde dichter bij mezelf komen, meer gaan voelen en gaan doen wat ik wil. Elna heeft me hier echt in geholpen. Door snel de vinger op de zere plek te leggen en inzicht en gerichte oefeningen te geven. Ook haar aanmoediging vond ik erg fijn, dat ze me een weg liet zien waardoor dingen die ik niet voor mogelijk hield wel haalbaar lijken en ik weer ben gaan geloven in mezelf.

Marieke

HR-Adviseur

Samen met Elna ben ik het traject ‘Mijn Avontuur’ aangegaan. Na het intake gesprek voelde het voor mij meteen vertrouwd. Elna kan door haar ervaringen, kennis, kunde en methodes de spiegel op de juiste manier voorhouden wat mij nieuwe handvatten en inzichten heeft gegeven om zodoende weer keuzes te durven maken, negatieve gedachtes te spiegelen naar positieve inzichten en vooral mezelf te kunnen zijn. Het ontdekken van je eigen kernwaarden en hiernaar gaan leven is voor een ieder een grote toevoeging op zijn of haar leven!
Mocht bovenstaande je nieuwsgierig gemaakt hebben twijfel dan zeker niet op eens contact op te nemen met Elna! Een echte aanrader!

Roy, 34 jaar

Electrical Engineer

Bij Elna coaching heb ik het traject mijn Avontuur gevolgd. Bij de start van het traject wist ik niet waar ik moest beginnen bij het zoeken naar passend werk. Werk waar ik plezier en voldoening uit haal. Gedurende het traject heb ik veel geleerd over mezelf, meer vertrouwen gekregen en al wat concrete stappen durven zetten richting ander werk. Dat kan ik nu na het traject nog steeds toepassen. De coaching van Elna is goed bevallen. De 1 op 1 sessies zijn heel fijn om heldere en belangrijke inzichten te krijgen in jezelf. Al met al een leerzaam avontuur en aan te raden als je jezelf beter wil leren kennen zodat je werk kan gaan vinden waar je blij van wordt. 

Marloes, 38 jaar

Eventmanager

Redenen waarom zij voor de 5V-methode kozen

Anoniem om de privacy te waarborgen.

"Wat kan ik nu het beste kiezen?"

Hij (34, getrouwd, Alkmaar) stond voor zijn gevoel stil, terwijl hij het heel druk had. De twijfel over wat hij nu kon gaan doen maakte hem moe. In het traject heeft hij geleerd hoe hij keuzes maakt en grenzen stelt naar zijn omgeving. De angst voor afwijzing bleek bij zijn vader te zitten. Hij wilde hem graag trots maken. Doordat hij op zijn plek is gaan staan in het gezin voelt hij niet meer de continue druk. Gedurende het traject koos hij ervoor zijn droom na te jagen en ook te starten met ondernemen door in een bestaand bedrijf in te stappen. Hier haalt hij nu veel positieve energie uit. 

"Als niet nu, wanneer dan wel?"

Allemaal plannen en dromen. Maar toch hield twijfel hem (34, single, Amsterdam) tegen. In het traject is hij begonnen met het concretiseren van een grote droom. Niet meer wachten tot het juiste moment, niet eerst opleidingen afronden en dan pas starten. Ook nú al waren er stappen die hij kon zetten. Zo heeft hij veel beter keuzes kunnen maken en knopen doorhakken omdat hij leerde van de nieuwe ervaringen. Hij heeft daarnaast ook meer geleerd over de twijfel in hemzelf en staat nu sterker in zijn schoenen. 

Belangrijk om te weten

Vaak wil je aan het begin helemaal duidelijk hebben wat het concrete resultaat gaat zijn.

Maar ik kan en doe daar geen beloftes in. Omdat ik uit ervaring weet dat iedereen zijn eigen unieke proces heeft. 

Dankzij de methode herstel jij de verbinding met jezelf. En vanuit daar komt wat jij écht wil en écht nodig hebt. Dat kan een nieuwe baan zijn, of ervoor kiezen om te beginnen met ondernemen. Ook komt het voor dat je juist weer lekker in je bestaande werk komt te zitten. 

Of dat je juist wil gaan reizen of verhuizen. Beter wil leren alleen te zijn, wil leren hoe je kan loslaten. Je waarden bewuster wil gaan leven en daarop wil focussen. Een echtscheiding nog wil verwerken. Of je rol als moeder anders wil vervullen. 

Uiteindelijk leer jij met deze methode jezelf op een dieper niveau kennen, versterk jij je zelfbewustzijn en zelfvertrouwen en kies jij voor een vrijer en betekenisvol levenspad waarop jij jezelf kan zijn.  

Het vergt daarom ook moed om even los te laten wat er nou precies moet gaan gebeuren. Daar help ik je natuurlijk bij. 

Gedurende onze samenwerking komen we op een resultaat wat helemaal in lijn ligt met wat op dat moment klopt voor jou.

Laat je verrassen😉

“Na een drukke periode was ik helemaal klaar met mijn grote passie. Ik sliep slecht en merkte dat het tijd werd om weer op het juiste spoor te komen. Het traject heeft er voor gezorgd dat ik in zie wat ik wil en niet wat ik moet. Maar ook heb ik geleerd wat mijn waardes zijn en hoe ik deze kan transformeren naar waardes binnen mijn werk als ZZP’er.
Ik maak mijn keuzes nu bewuster en zodra ik het spoor bijster ben zorg ik er voor dat ik snel weer op de rit ben met handige tips en vragen die ik mijzelf kan stellen.
Elna zet een veilige sfeer neer en voelt feilloos aan waar ik behoefte aan had. Ik voelde ruimte.

Het traject is heel praktisch opgezet, maar we bleven ook stilstaan bij wat ik ervaarde en voelde. Ik beveel dit traject zeker aan die hetzelfde meemaken als ik en weer in een richting willen komen waarbij ze de passie weer terugvinden in hun werk of studie.”

Anouk Paap

Eigenaar Studio Paap

Heel erg tevreden over Elna en het traject wat ik heb gevolgd. Het heeft mij veel nieuwe inzichten gegeven, een betere kijk op mijzelf en waar ik echt gelukkig van wordt. Uiteindelijk moet je dat natuurlijk zelf doen maar de sessies en het traject hebben mij hier ontzettend bij geholpen. Het heeft mij op korte termijn al veel moois gebracht maar is ook een hou vast voor de rest van mijn leven. Nogmaals dank Elna!

Bart-Jan, 33

Algemeen manager

Stap af van het gebaande pad wat je voor ligt.
Die leidt je naar een toekomst die niet aansluit bij jouw verlangen.

Ik werk vanuit:

Vrijheid

Nieuwsgierigheid

Moed

Speelsheid

Verbinding

Vrijheid

Nieuwsgierigheid

Moed

Speelsheid

Verbinding

“In de coaching die ik van Elna ontving wist zij feilloos de vinger op de zere plek te leggen. Ik doorliep deze coaching binnen een traject ondersteund met modules waarover de coaching ging. Maar niets zo veranderlijk als de mens waren er bij mij vooral persoonlijke patronen die de kop opstaken. In de verschillende sessies wist Elna mij steeds een nieuw perspectief te geven op de (soms) vastgeroeste ‘waarheden’ die ik in mijn hoofd had. Wat ik bijzonder goed vond werken is dat ze me voedde met verhelderende metaforen. Die ik nu, maanden later, nog altijd toepas.

Elna is een coach die geen stempel drukt maar echt werkt vanuit dat wat haar ‘gegeven’ wordt. En dat is bijzonder fijn. Mocht je op zoek zijn naar een goede coach, ga dan naar Elna! Zij luistert, vraagt en begeleid zonder je daarbij een bepaalde richting op te sturen. Het gaat echt om jou en jij bepaald waar je heen gaat, met een beetje hulp van Elna”

Yvette Melskens

Expressief docent/Actrice

Ik ben heel blij met de begeleiding van mijn coach Elna. Haar intuïtie is van toegevoegde waarde voor mij geweest. Ze wist de juiste snaar bij me te raken. Ik voelde me veilig waardoor we samen tot de kern konden komen. Elna durft lastige vragen te stellen en heeft me durven confronteren met waar ik tegen aan loop. Een familie opstelling waarbij ik mij open durfde te stellen en ze mij emotioneel heeft weten te raken heb ik als een zeer bijzonder en waardevol ervaren.

Yvanka van Wijk

Adviseur Huisvesting en Inrichting

“Heel fijn en puur contact gehad met Elna. Hele aardige vrouw die goed luistert en meeleeft met je. Ze heeft mij geraakt op een hele bijzondere manier die ik nog niet eerder heb meegemaakt en dat heeft me enorm geholpen om anders en tevens positiever tegen de dingen aan te kijken. Ik kan dit dan ook ECHT aanraden!

Nick van Geemert

Hoe werken we samen?

Jouw Avontuur Academy, sessies en oefeningen
Theorie én praktijk: de beste combinatie voor duurzame verandering. Daarom krijg je altijd oefeningen mee naar huis.

Tussentijds vragen stellen
Tijdens onze samenwerking kan je me altijd mailen met vragen.

Investering
Mijn coaching is altijd maatwerk. We stemmen samen af met welke opzet jij het beste geholpen bent. De 5V-Methode is altijd de basis.

Wist je dat veel werkgevers willen betalen voor jouw coachtraject?
Vanuit het potje persoonlijke ontwikkeling, scholing, verzuimpreventie/reductie of vitaliteit? Ik ben naast Lifecoach ook ACT-coach en systemisch werker. Je kunt dit eventueel bespreken met je werkgever, ik kan vervolgens een offerte op maat maken.

Waar jij nu staat, daar stond ik ook een aantal jaar geleden

Wat in verbinding met jezelf zijn, kan doen. Ik ging van een totaal verdoofd gevoel naar het gevoel dat ik eindelijk weer lééfde. Van mezelf klein houden en meegaan met de stroom naar vrijer in het leven staan en zelf mijn richting bepalen.

Een paar geleden jaar was dat wel anders. Ik fietste terug van werk naar huis. Op het moment dat ik mijn straat in fietste, barstte ik in tranen uit. Ik was al langer aan het ploeteren. Terwijl ik alles had waarvan ik dacht dat het zo hoorde.

Een vast contract, een koophuis en een relatie. Ik zou gelukkig moeten zijn maar ik voelde me vreselijk. ‘s Ochtends sleepte ik mezelf uit bed. Ik was zo moe. Zat veel in m’n hoofd. Piekerde me suf.

En de laatste maanden vroeg ik me steeds vaker af waarom ik zo hard werkte. Als projectmanager zag ik de waarde van mijn werk niet meer. Maar ik wist niet wat ik dan wel wilde.

Ik had geen idee dat ik me zo had aangepast dat ik daardoor mezelf helemaal kwijt was. Dat ik alleen maar afgestemd was op de buitenwereld. Tot dat moment. Toen ik huilend mijn straat inreed wist ik: nu is het genoeg.

Ik ging aan de slag met mezelf en ontdekte dat ik helemaal niet in contact stond met mijn gevoel. Met mijn innerlijke wereld. Dat leerde ik tijdens Acceptance & Commitment Training (ACT).

Ik verdiepte me in ACT, volgde een opleiding tot ACT coach en systemisch werk. Dompelde me onder in de kwetsbaarheid en moed van Brené Brown en maakte onder andere de kracht van het nu van Eckhart Tolle eigen. Dat ging met vallen en opstaan. Met twijfelen, angstig zijn en het toch doen. En ik ben zo blij dat ik die reis heb gemaakt.

Ik ben namelijk ooit begonnen als helpdeskmedewerker, ging naar teamleider, medewerker kenniscentrum, naar projectmanager om eindelijk mezelf te worden. Op alle levensdomeinen.

Van het gebaande pad af. Van een vast contract naar ondernemen op mijn manier. Van een koophuis naar een nieuwe levensstijl in een camper met mijn lieve vriendin.

Het leven weer zien als een avontuur. Me vrij voelen om mezelf te zijn en anderen hier ook mee te helpen. Want ik geloof dat als iedereen zichzelf durft te zijn we een mooiere, fijnere en leefbare wereld creëren met zijn allen.

Ik gun het jou zo om jezelf te worden. Jouw unieke zelf is het beste cadeau dat je kan geven aan de wereld.

Liefs, Elna

“Na enige tijd twijfelen heb ik besloten het Jouw Avontuur traject met Elna aan te gaan. Hoewel ik vooraf geen idee had wat ik uit het traject zou halen kan ik achteraf zeggen dat het belangrijke inzichten heeft opgeleverd over wie ik ben en wat ik wil. Samenwerken met Elna voelde vanaf het begin natuurlijk aan. Elna is eerlijk en authentiek, wat me het vertrouwen gaf om mezelf van het begin af aan bloot te geven. Hierdoor konden we snel tot de kern komen. Daarnaast beschikt Elna over de fijne combinatie van kennis en intuïtie. Ze voelde snel aan waar en waarom ik vastliep in mijn proces. Ik ben ervan overtuigd dat dit ertoe heeft geleid dat ik dieper heb kunnen duiken in de redenen waarom ik vastliep. Het traject heeft me geen ‘quick fixes’ of oppervlakkige oplossingen gegeven, maar duurzame inzichten die me echt helpen. Ik voelde me al tijdens het traject vrijer en lichter worden en heb de handvatten gekregen om mijn eigen proces en zoektocht te vervolgen. Bedankt Elna :)” 

Ellen Wiering

Onderzoeker

Ik ervaarde enorm dat gevoel van ‘is dit het nou voor de rest van mijn leven? Ik voelde dat ik verandering nodig had, maar door gebrek aan zelfinzicht (en mogelijk ook zelfliefde) géén idee wat die verandering dan moest zijn. Door alle ideeën en gedachten in mijn eigen hoofd zag ik de bomen door het bos niet meer en kreeg ik keuzestress, waardoor een keuze juist uit bleef. Door de Persoonlijke Training van Elna heb ik richting gevonden en stappen durven zetten waarvan ik zeker weet dat ze passen bij wie ik ben/wil zijn. De lessen neem ik niet alleen maar mee op carrièrepad, maar zeker ook op andere keuzes in mijn leven.

Lindy Kamphuis

Jij bent klaar voor verandering, hoe nu verder?