“Impact maken”, vaag begrip?

groei en verandering
aanpassen

“Impact” is een leeg begrip, maar dat is juist het leuke eraan. Je geeft je eigen invulling. En die invulling begint bij jezelf. Eerst erachter komen wie jij bent, waar jouw kracht ligt, jouw potentie. Echt bereid zijn eerst bij jezelf te komen en wat je wil. Vanuit daar kun je naar buiten.

Door impact te maken zorg je voor een blijvend effect op mensen en omgeving. Op korte en lange termijn. Impact is dus meer een gevolg en niet een doel. Het kan vanuit een kleine handeling zijn: je staat bijvoorbeeld op voor iemand in de trein. Of de impact is groot: je zorgt met jouw natuurlijke talenten voor echte verandering in systemen.

En door bij jezelf te blijven maak je ook de impact die bij je past.

Impact maken kan niet zonder moed. De moed om bij jezelf te blijven, je niet aan te passen aan verwachtingen van anderen. Je angsten onder ogen te zien en deze te accepteren. Door moedig te zijn ontwikkel je je eigen identiteit. Iedere keer als je je grenzen op zoekt en bent aangegaan wat je wilde aangaan groei je.

Moed is de innerlijke kracht die ervoor zorgt dat je ondanks angst, tegenslag, kritiek en conflict handelt naar jouw waarden. Jouw opvattingen en jouw geweten. Het zorgt ervoor dat je het leven leidt wat bij jou past. Dat je betekenis geeft en een bijdrage levert aan de wereld op jouw manier.

Dan maak je echt impact.

Ik werd vorige week geconfronteerd met hoe ik impact maak. Ik ben nu een jaar aan het ondernemen en het coachen van mensen. En ergens klopte het niet meer. Mijn boodschap, waar ik voor sta. Door daadwerkelijk te starten en me bewust te zijn van wat ik doe heb ik mezelf verder ontwikkeld. Zo ontwikkelt ook mijn visie met me mee.

Een half jaar geleden zag ik mezelf nog als een soort loopbaancoach. Nu ik een aantal trajecten heb afgerond voel ik steeds beter en duidelijker waar ik voor sta. Ik help niet alleen mensen naar een nieuwe baan of naar werk waar je plezier, energie en voldoening uit haalt.

Ik breng je bij jezelf, bij wat je écht wil. Jouw potentieel te vinden en te ontdekken hoe je dit kunt gaan inzetten. Daarnaast help ik je met het leren van vaardigheden die ervoor zorgen dat je gaat durven. Het verzamelen van moed. Want het durven en het doen, dat is spannend en dat is waar het vaak stagneert.

Mijn impact, die ik maak, is ervoor zorgen dat je doorbraken beleeft. Doorbraken die ervoor zorgen dat er iets bij je gebeurt wat een lange termijn effect heeft. Een inzicht, een pijn die er nu wel mag zijn, in contact komen met een kernwaarde. En dan bedoel ik echt in contact. Het daadwerkelijk voelen ervan. Dat je ogen weer gaan glinsteren.

En dit doe ik het liefst bij mensen die mooie idealen in zich verscholen hebben zitten. Mensen die écht stappen willen zetten. Die mensen hebben we hard nodig. En het is zonde als die idealen, de ideeën verborgen blijven onder een laag “moeten”, “aanpassen”, “uitstel”, “twijfel”, “angst voor kritiek”, “geen hulp durven vragen”, etc.

Willen, kunnen, durven en doen. Dat zijn mijn pijlers. En deze gaan ervoor zorgen dat je anders in het leven gaat staan. Want, wat je nu wil, wil je misschien over 10 jaar niet meer. En dat is helemaal ok! Het leven verandert, jij ontwikkelt, je omgeving verandert. Door flexibel te zijn kun je én dichtbij jezelf blijven én omgaan met veranderingen.

Hoe geef je betekenis aan de kennis die je opdoet in de talloze opleidingen, trainingen en cursussen die er te vinden zijn? Uiteindelijk gaat het erom wat je ermee wil en wat je ermee doet. Hoe jij jouw impact maakt.

Het is misschien een cliché, maar het is wel waar: Het enige wat zeker is, is dat niets zeker is. Behalve dat dit leven eindig is. Dus, wat wil je en wat ga je ermee doen? Hoe geef jij betekenis aan de kennis die je nu hebt?

Laat het me hieronder weten.

 

 

 

Gratis Ontdekkingscall

Wil jij nu eindelijk eens weten wie jij bent en wat jij écht wilt? Dan sta je aan het begin van een nieuw avontuur!

Plan je gratis call

You have Successfully Subscribed!