In 15 minuten

Inzicht in je veerkracht


Gratis betrouwbare en valide test


In 15 minuten

Inzicht in je veerkracht


Gratis betrouwbare en valide test

Wat is veerkracht?

Veerkracht is de kracht om mee te bewegen met datgene wat zich aandient. Veerkracht is je vermogen om positief, strijdbaar en sterk te blijven in moeilijke tijden. Het is je vermogen om ‘terug te veren’ na tegenslag.

Het helpt je om proactief te zijn in veranderende omstandigheden en de regie in jouw leven te houden. Je blijft mentaal gezond door omstandigheden en moeilijke gevoelens als teleurstelling te accepteren, oplossingen te bedenken, kracht uit jezelf te halen en te leren over je ervaringen. En dat is ontzettend waardevol!

Vanuit ACT (Acceptance and Commitment Therapy) gezien bestaat veerkracht uit een samenspel van zes verschillende componenten:

Acceptatie, afstand nemen van je gedachten (defusie), mindfulness, zelfbeeld en overtuigingen (het Zelf), waarden en toegewijde actie.

Onder deze componenten leer je vaardigheden die je in situaties toepast, op een manier die voor jou werkt. Van deze ervaringen leer je, stel je bij en zo werk je aan het vergroten van je veerkracht.

Je kan de componenten en vaardigheden niet los van elkaar zien. Ze vullen elkaar aan en hebben elkaar nodig.

Wat zie ik na de test?

Je krijgt na de test een score op elk van de onderdelen van ACT. Je ziet direct op welk onderdeel jij kunt focussen om je veerkracht nog verder te vergroten. Wil je een visuele weergave van je score zoals te zien is in de afbeelding? Mail dan jouw score naar info@elnacoachingentraining.nl.

Vind je het leuk om meer uitleg te krijgen? Ik ben gecertificeerd ACT coach, het is mijn grote passie om hiermee te werken. Dankzij ACT heb ik mijn leven veranderd en volg ik nu mijn eigen pad. Ik deel graag mijn kennis met je. Ook geef ik je een oefening mee voor het specifieke onderdeel waar jij aan wilt werken.

Klinkt goed? Mail me dan voor een afspraak.

Leuk om je te spreken!

 

Liefs Elna