1-op-1 transformerende opstelling

Terug naar je gevoel

Breek in 2 uur door jouw blokkade en kom in verbinding met jezelf

N

Beter begrijpen wie je bent en waarom je bent waar je bent

N

Leren luisteren naar je lijf, hart en ziel

N

Helderheid over de eerste stap op weg naar jouw verlangen!

 Kom los van je “gedoe”

Je ben jezelf wat kwijtgeraakt. Misschien in je werk, je relatie, in de afleiding van de wereld om je heen.

Het is daardoor lastig voor je om écht te kiezen.

Ga ik ander werk doen? Wat wil ik met mijn dromen. En hoe wil ik eigenlijk leven.

“Wat zijn nou de juiste keuzes en welke volgende stap past bij mij?”

Dingen waar jij “last” van hebt, zijn eigenlijk symptonen van iets diepers in jou. Door je alleen maar op de symptonen te blijven richten blijf je werken aan oppervlakkige oplossingen.

Wil jij échte verandering, dan is het tijd om de reis naar binnen te gaan maken.

Te ontdekken wat er onder jouw symptomen speelt. Ook al weet je nog niet precies wat je nou eigenlijk blokkeert. 

Een opstelling is een hele waardevolle manier om de verbinding met jezelf te herstellen op het vlak waar jij “gedoe” ervaart. 

Ik begeleid jou graag op het pad naar binnen!

Reis naar binnen: Avontuurlijk opstellen voor persoonlijke groei

Met een opstelling doe je een deepdive in jezelf. Je ziet voor je neus wat de dynamiek is van een situatie en dat brengt inzicht.

Een opstelling is een transformatieve ceremonie. Een helende reis.

We praten niet veel. We stappen uit het denken en het doen. Dat is om je in contact met je gevoel te laten komen.

Non-verbaal vertelt jouw lichaam namelijk al veel.

Het is juist de bedoeling dat je op je intuïtie leert te vertrouwen.

Ik help je daarbij. Ik begeleid je naar jouw binnenwereld.

Na de opstelling heb jij:

N

Je leven aangekeken: Je begrijpt beter wie je bent en waarom je bent waar je bent

N

Ervaren wat je voelt: Je hebt leren luisteren naar je lijf, hart en ziel

N

Oude verhalen doorzien: Je hebt durven voelen waar de pijn zit

N

Levenskracht hervonden: Je hebt ervaren en gezien waar jouw blokkade zit en welke krachtbron daaronder zit

N

Leiderschap getoond: Je hebt verantwoordelijkheid genomen voor jezelf op een veel dieper niveau

Wat kun je verwachten?

De opstelling bestaat uit vier stappen:

 1. Voorgesprek: Het doel hiervan is te filteren en het probleem wat je nu ervaart specifiek en concreet te maken. Ik stel je vragen en samen komen we tot het onderwerp waar we mee gaan werken.
 2. Verlangen/doel: Ik help je verbinden met jouw intentie: wat maakt dat je dit doet?
 3. Van blokkade naar krachtbron: Vervolgens gaan we systemisch aan de slag. Dat wil zeggen: we gaan werken met de elementen die een rol spelen.
 4. Resultaat: In een opstelling zijn er veel kleine momenten die leiden tot een resultaat. Dat is een nieuwe beweging. Het is hernieuwde energie die vrijkomt na het werken aan de blokkade en het in verbinding gekomen zijn met jouw krachtbron.

Je hebt de eerste stap op weg naar jouw verlangen gezet!

Pijn reist door familiesystemen. Net zolang tot iemand bereid is het te voelen. 

Bert Hellinger

Hoe werkt het?

 1. Plan hier direct jouw kennismaking in. 
 2. Tijdens de kennismaking leren we elkaar beter kennen. Je kan al je vragen kwijt. Ik voel in welke van de methodieken bij je past. Denk aan visualisatie, werken met voorwerpen of vloerankers. 
 3. Jij bepaalt of je de opstelling met mij wilt gaan doen. Ook ik voel in of je er klaar voor bent. 
 4. We zien elkaar online via Zoom of op een mooie locatie binnen of in de natuur. 

Een voorbeeldsituatie:

Stel dat jouw moeder haar rol als moeder niet aan kon. Misschien ging jij daardoor wel zorgen voor je vader, je broers en zussen. Als overlevingsstrategie nam je – onbewust – de plek van je moeder in. Toen was dat handig, maar vaak neem je ook op andere plekken die rol nu nog aan. Mogelijk op je werk.

Stel nu dat je baas te veel op zijn bordje heeft en zijn rol niet pakt. Hij draait om beslissingen heen, maakt geen keuzes. Kortom: neemt niet de verantwoordelijkheden die bij de rol van baas horen. Dan kan het zomaar zijn dat jij vanuit je oude overlevingsstrategie die rol op je neemt. Je gaat dan een verantwoordelijkheid dragen die niet de jouwe is. Dat lukt je een tijdje, maar op den duur gaat het wringen en loop je erop leeg. Met misschien wel een burnout als gevolg.

Hoe verder na de opstelling?

Dit is helemaal afhankelijk van de uitkomst. Het kan zijn dat je voelt dat je weer verder kan. 

Een andere mogelijkheid is dat je jouw volgende stappen voor je ziet en daar wat begeleiding bij kan gebruiken. Afhankelijk van wat je nodig hebt zal ik je of doorverwijzen of we gaan samen verder als dat goed past. 

Deze opstelling is iets voor jou als jij: 

 • Nu eindelijk eens wilt wie je bent en waar je écht voor wilt gaan
 • Naar jezelf durft te kijken
 • Een beetje eigenwijs bent, maar toch wel lastig vindt om op je eigen wijsheid te vertrouwen
 • Bereid bent over jezelf te leren
 • Moedig wilt worden
 • Gevoelig bent en voelt dat er meer in je zit, maar je toch steeds inhoudt
 • Erachter bent gekomen dat jouw ratio hierbij niet meer helpt en je een nieuwe manier zoekt.
 • Van het leven wilt genieten, van avontuur houdt en van de wereld een mooiere plek wilt maken
 • Geen quick fix wilt maar duurzame verandering

Coach

Elna Broesder
“Na heel wat jaren persoonlijke ontwikkeling te hebben gedaan, voelde ik dat er nog wat dieperliggende blokkades in mij zaten. Ik kon snel boos worden en droeg een bepaalde zwaarte en eenzaamheid met me mee die ik niet kon verklaren. Ik wist dat er een andere manier nodig was. Dit heb ik gevonden in het opstellingenwerk. Eén van de opstellingen die ik zelf mocht ervaren was heel bijzonder. Ik bleek een gevoel van mijn overgrootmoeder te dragen. Door dit te voelen kwam er heel wat los en ik voelde me 10 kilo lichter. Ik gun iedereen dit diepere werk. Het is magisch en ook belangrijk voor de wereld om destructieve patronen te gaan doorbreken. De verandering begint bij jezelf. 

“In de coaching die ik van Elna ontving wist zij feilloos de vinger op de zere plek te leggen. Ze wist mij een nieuw perspectief te geven op de (soms) vastgeroeste ‘waarheden’ die ik in mijn hoofd had. Wat ik bijzonder goed vond werken is dat ze me voedde met verhelderende metaforen. Die ik nu, maanden later, nog altijd toepas.

Elna is een coach die geen stempel drukt maar echt werkt vanuit dat wat haar ‘gegeven’ wordt. En dat is bijzonder fijn. Mocht je op zoek zijn naar een goede coach, ga dan naar Elna! Zij luistert, vraagt en begeleid zonder je daarbij een bepaalde richting op te sturen. Het gaat echt om jou en jij bepaald waar je heen gaat, met een beetje hulp van Elna”

Yvette Melskens

Expressief docent/Actrice

Ik ben heel blij met de begeleiding van mijn coach Elna. Haar intuïtie is van toegevoegde waarde voor mij geweest. Ze wist de juiste snaar bij me te raken. Ik voelde me veilig waardoor we samen tot de kern konden komen. Elna durft lastige vragen te stellen en heeft me durven confronteren met waar ik tegen aan loop. Een familie opstelling waarbij ik mij open durfde te stellen en ze mij emotioneel heeft weten te raken heb ik als een zeer bijzonder en waardevol ervaren.”

Yvanka van Wijk

Adviseur Huisvesting en Inrichting

Elna kan door haar ervaringen, kennis, kunde en methodes de spiegel op de juiste manier voorhouden wat mij nieuwe handvatten en inzichten heeft gegeven om zodoende weer keuzes te durven maken.” 
Roy Kerkhof

Electrical Engineer

“Elna is een heel prettige coach die goed luistert. Ik wilde dichter bij mezelf komen, meer gaan voelen en gaan doen wat ik wil. Elna heeft me hier echt in geholpen. Door snel de vinger op de zere plek te leggen en inzicht en gerichte oefeningen te geven. Ook haar aanmoediging vond ik erg fijn, dat ze me een weg liet zien waardoor dingen die ik niet voor mogelijk hield wel haalbaar lijken en ik weer ben gaan geloven in mezelf.
Marieke

Is het wel iets voor mij?

Als je tot hier bent gekomen met lezen, dan zou ik zeggen van wel!

Het belangrijkste is dat je nieuwsgierigheid voelt. Iedereen kan dit. 

Ik vind het lastig om te voelen, kan ik dit dan wel?

Als je lastig kunt voelen, dan is de eerste stap te ontdekken wat je blokkeert. Ook jij hebt gevoel, het kan zo zijn dat je het contact kwijt bent geraakt omdat je overlevingsstrategie is om veel in je hoofd te zitten. 

Tijdens de kennismaking check ik met je waar je staat. Je kan dan zelf altijd nog bepalen of je de opstelling wilt doen. 

Waarom werk je 1-op-1?

Een opstelling in een groep is heel bijzonder. Dat ga ik binnenkort organiseren. Ik heb echter gezien dat de resultaten niet meer of minder zijn als je een 1-op-1 opstelling doet. 

Het kan zelfs krachtiger werken, omdat jij zelf alle elementen doorvoelt. Ook kan het zijn dat dit veiliger voelt omdat er niet heel veel ogen naar je kijken. 

Je kan dan juist dichterbij jezelf blijven. 

Ik weet niet zo goed wat mijn blokkade is. Kan ik dan wel de opstelling doen?

Ja, juist! Zolang jij voelt dat er “iets” is wat jou tegenhoudt om te doen wat je wilt doen. En je er klaar mee bent, dan kun je in ieder geval dit gaan onderzoeken. 

Ik ga je daarbij helpen. Want het probleem kan pas worden opgelost als we zicht hebben op wat je blokkade inhoudt. 

Het is niet altijd makkelijk. Want we zijn geneigd om hiervan weg te lopen. En juist er doorheen gaan zorgt ervoor dat je de bron te pakken hebt. 

De eerste stap naar verandering is onderzoeken. 

Wat is het verschil tussen emotie en gevoel?

Emotie is de verpakking van oude verhalen. Ze ontstaan door jezelf al die (oude) verhalen te vertellen in je hoofd. Je voel is hier-en-nu. Gevoel is echt. Gevoel zet dingen in beweging. 

Terwijl je in de emotie zit bevries je vaak. Je zet jezelf vast. Vaak zijn het dingen die je als kind nodig had en niet kreeg. En zit hierdoor bij een emotie een bepaalde strategie. 

In je emotionele blokkades zitten verhalen over: ik ben niet welkom, ik ben het niet waard, ik ben niet goed genoeg. 

Gevoel heeft meer te maken met de echte energie van je verlangen. Gevoel is de echte energie, zonder de oude verhalen. 

Ik werk vanuit:

Vrijheid

Nieuwsgierigheid

Moed

Avontuur

Verbinding

Vrijheid

Nieuwsgierigheid

Moed

Avontuur

Verbinding

Waar jij nu staat, daar stond ik ook een aantal jaar geleden

Ik dacht mijn eigen keuzes te maken, maar wat het enige dat ik deed was aanpassen. Aan hoe het hoorde. Conformeerde me aan het pad dat voor me was uitgestippeld.

Ik had een veilige baan, een veilige relatie. Maar het was alleen maar schijnambitie en schijnzekerheid. Ik was doodongelukkig omdat ik niet voor mezelf koos. En ook niet meer wist wie ik zelf nou eigenlijk was.

Het moest anders en daarvoor moest ik een aantal keuzes maken. Krachtige keuzes waarvoor ik uit mijn veilige comfortzone moest.

Eng vond ik het. Ik moest risico’s nemen, kon niet direct zien waar de weg naartoe zou leiden. Wat de consequenties zouden zijn van mijn keuzes.

Ik ben gaan kijken naar mijn kernwaarden en wat daarvoor nodig was om ernaar te leven.
Natuurlijk ging dat stap voor stap. Ik durfde steeds meer voor mezelf te gaan staan. Voor wie ik ben. En nu sta ik vrijer in het leven dan ik ooit heb gestaan.

Dat gun ik jou ook.

Investeer in jezelf. Je bent het waard.

Liefs, Elna